Tekky

Hoe krijg je betere ratings

Op TEKKY werken we met een rating-systeem. Aan het einde van een opdracht, krijgt de klant de kans om de aannemer, de TEKKY, een score te geven. Op die manier kunnen jouw toekomstige klanten zien wat voor werk je in het verleden al geleverd hebt. De klant kan op deze basis ook specifiek voor jou kiezen. Als je ratings keer op keer goed zijn, dan zal dat ongetwijfeld een doorslag zijn voor de klant. Net zoals in andere systemen van deeleconomie zoals Uber, AirBNB en vele anderen, is een rating-systeem een handige tool voor de klant om zijn keuze te maken. 


Vind je dat je rating niet goed genoeg is? Dan moet je ervoor zorgen dat je die omhoog krijgt. Daar zijn enkele gemakkelijke technieken voor en ze hebben allemaal te maken met het aanbieden van een correcte service. Hieronder gaan we wat dieper in op enkele mogelijke tactieken.


Wacht niet te lang met het opmaken van je offerte

Een goede service is een snelle service. Wil je je klanten op hun wenken bedienen, dan is snelheid van primordiaal belang. De offertes die je als aannemer levert, geven de klant wat licht in de duisternis. Vele klanten kijken uit naar die eerste prijszetting, zo krijgen ze een idee van wat hen te wachten staat. Als de klant je vaak moet herinneren om de offerte eindelijk eens op te maken, dan wordt het misschien tijd om daar eens werk van te maken. Onderzoek toont aan dat lange wachttijden voor een bron van frustratie zijn en hierdoor verlies je gegarandeerd klanten. 

Zit je boordevol werk en heb je gewoonweg de tijd niet om snel offertes uit te sturen, geef de klant dan een timing op. Zo weet die tenminste hoelang die gaat moeten wachten. 

Iedereen houdt van een nette werf

Voor een klant is er niets zo frustrerend als een rommelige of vuile werf. Zeker wanneer het om een renovatieproject gaat en de klant iedere dag geconfronteerd wordt met rommel of vuiligheid. De aannemer die na iedere werkdag zijn werf wat oprommelt en proper achterlaat, heeft een streepje voor. Dat zie je ook aan de ratings. Het is een klein gebaar, maar het heeft een grote impact bij de klant. 

Wees altijd beleefd

Eén van de belangrijkste elementen op het ratingsysteem is de beleefdheid van de TEKKY. Jouw score staat of valt bij deze categorie. Een beleefde aannemer wordt sneller vergeven voor (kleine) fouten of vergissingen. 

Het spreekwoord zegt: ‘Met honing vangt men meer vliegen dan met azijn,’

Een positieve attitude daarbovenop en je mag er zeker van zijn dat de klant gul zal zijn met de punten. 

Hou je aan de afspraken

Kom op tijd bij de klant aan. Het kan zijn dat die zijn dag heeft ingepland volgens de gemaakte afspraken. Het is ongelofelijk frustrerend als de aannemer dan meldt dat hij later gaat zijn. Of die dag niet kan komen. Soms zijn er eens onvoorziene omstandigheden, maar het is de kunst om snel en duidelijk naar de klant te communiceren. Wees er zeker van dat die een pro-actieve aanpak kan appreciëren. 

Als laatste rest je dan nog een kwaliteitsvolle oplevering. Aangezien jij een vakman bent, gaat dit ongetwijfeld lukken. 

Veel succes met je volgende project!

Translate »