Tekky

Tuinwerk in februari

We zijn halfweg de winter en in je tuin zijn er wel wat dingen die je kan ondernemen om alles op orde te houden. Vorige maand keken we al even wat we moesten doen in januari, maar nu komen we een in een nieuwe maand en bekijken we welke stappen er nu belangrijk zijn.

Wat kan je planten in februari? 
Plant in februari vooral bomen en struiken met een kale wortel. Je kan je tuin ook wat verfraaien met wat sneeuwklokjes. Als je wilt starten met je moestuin, dan heb je het meeste succes met aardperen, sjalotten, frambozen en braamstokken. De weersomstandigheden moeten het wel toelaten. Als de grond volledig bevroren is, dan wordt het moeilijk om de plantjes er goed in te krijgen. 
Als het vriest, kunnen pas geplante bomen en struiken worden opgetild. Controleer dit af en toe. Als je zo’n geval tegenkomt, duw die dan terug de grond in met je handen of met je hielen zodat de wortels gezond de grond in kunnen schieten. 

Wat kan je snoeien in februari?
Februari is is een prima moment om uw heggen eens goed te snoeien als u dat niet in de herfst heeft gedaan. Bladverliezende tuinhagen kunnen nu allemaal vrij kort worden gesnoeid.

Welke planten moeten in februari worden onderhouden? 
In termen van plantonderhoud, is dit het moment om bladverliezende grassen terug te snoeien, idealiter tot 15-20 cm voordat er nieuwe scheuten verschijnen. Dit is ook de moment om je zaaibedden voor te bereiden voor de lentegroenten. 

Zoek je nog wat hulp bij het onderhoud van je tuin? Download dan TEKKY in de App Store of Google Play Store en kom in contact met één van onze tuinaannemers. Zo krijg je meteen de hulp die je nodig hebt. 

Translate »