Tekky

Isoleren als een TEKKY

Is het nodig dat ik mijn huis nog beter isoleer? Heeft dit voordelen?

Natuurlijk heeft dit voordelen. Zowel op korte als op lange termijn, want isoleren bespaart een hoop onnodige energie. Zo bespaar je op je stookkosten, je krijgt automatisch minder vochtproblemen, het is milieuvriendelijker, je hebt minder geluidsoverlast bij eventuele buren en tevens zijn er voor sommige isolatiewerken subsidies beschikbaar.

Je kan isoleren van dak, zolder, muren tot de ramen. Overal kan je verbeteringen aanbrengen. Hieronder geven we 5 tips om je huidige isolatiesituatie in vraag te stellen. Waar kan je je huis nog verbeteren?

1)  Isoleer je dak

Begin bovenaan je huis met het dak, er gaat tot 30 procent aan warmte verloren door een slechte dakisolatie en nog een ander voordeel, als uw isolatie minstens 18-20 cm dik is maakt u al aanspraak op premies.

Plaats dus voldoende isolatie in uw dak, dit kan je doen door je kepers op te vullen met glaswol. Plaats aan de binnenkant nog een dampscherm tegen de isolatie ter bescherming van het vocht.

 

2)  Een goede raamisolatie

Wanneer je merkt dat je ramen vaak langs de binnenkant aandampen of als er nog enkel glas in de woning zit, wordt het stilaan tijd om na te denken om je ramen te vervangen. Dit kan is niet moeilijk met hoogrendementsglas. Zo blijft de warmte in de winter veel efficiënter binnen de woning.

3)  Zolderisolatie

Misschien is uw zolder niet de meest gebruikte kamer in het huis, toch gaat hier een hele hoop energie verloren. Daarom is het essentieel om deze ook te isoleren en dit kan makkelijk door te opteren voor vloerisolatie. Dit zijn schuimspuitingen die men doet op de bestaande beton of houten vloer. Een simpele oplossing en gemakkelijk aan te brengen. Het kan tientallen jaren standhouden zonder dat men dit moet gaan vervangen.

4)  Muurisolatie

Muurisolatie is na dakisolatie de belangrijkste oorzaak van een energiefactuur die 20 procent te hoog ligt. Bezit u een oudere woning dan is de kans groot dat u te weinig isolatie heeft in uw muren. Dit kunnen vaklui oplossen door gaatjes te boren in de spouwmuren en deze te isoleren. Deze vaklui zijn uiteraard te vinden op onze app.

5)  Probeer warmteverlies te vermijden

Zo kunnen gordijnen een gemakkelijke oplossing zijn. Deze houden de koude vast tussen het raam en de gordijn. Dit zorgt ervoor dat de koude niet in de woning kan komen.

Zo, nu heeft u wat inspiratie omtrent enkele mogelijkheden. Er zijn natuurlijk nog vele alternatieven om je woning volledig geïsoleerd te krijgen. We wensen jullie veel succes in jullie zoektocht!

Klik hier voor meer info over isolatiepremies in Vlaanderen.
Klik hier voor meer info over isolatiepremies in Nederland.

Translate »