Tekky

De salesfunnel: van suspect naar klant

Ben je aannemer en wil je graag meer klanten aantrekken? Zorg dan dat je je sales funnel goed onder controle hebt. 
Maar wat is dat nu, die sales funnel? We lichten het graag even toe. 

 

Er is een groot verschil tussen suspects, prospects, leads, opportuniteiten en klanten. Het zijn een paar van de categorieën binnen de reis van de klant, de customer journey. Iedere categorie van de sales funnel heeft zijn eigen aanpak nodig. Stapsgewijs probeer je een verhaal op te bouwen en ervoor te zorgen dat je van je suspects een klant kan maken. Wij proberen hier nog eens wat structuur te brengen in dat verhaal zodat u ook een betere reis kan inbouwen voor jouw klanten.

 

1.    De suspect
Van suspects veronderstellen we dat ze een interesse hebben in jouw producten of diensten. Suspects zijn vaak grotere groepen mensen die je kan benaderen via verschillende kanalen, bijvoorbeeld media of beurzen. Je hebt een vooral een vermoeden dat de persoon of groep van personen een kans maakt om op een gegeven moment klant te worden.
Bijvoorbeeld: alle mensen die naar een bouwbeurs komen, zijn suspects. We weten echter niet of ze interesse hebben in loodgieterij, schrijnwerk, nieuwbouw, renovatie, etc.

 

2.    De prospect
Een prospect is al iets beter gedefinieerd dan de suspect. Van deze persoon of groep van personen, weten we dat ze op zoek zijn naar jouw producten of diensten.
Bijvoorbeeld: de mensen op de bouwbeurs die rondlopen in een hal rond loodgieterij, zijn vermoedelijk op zoek naar een loodgieter.

 

3.    De lead
Hier hebben we een duidelijk beeld van de mogelijke klant. We weten met zekerheid dat de lead op zoek is naar jouw producten of diensten. Het is een duidelijke aanwijzing dat deze persoon op zoek is naar producten of diensten.
Bijvoorbeeld: de mensen die op de bouwbeurs hun naam achterlaten aan jouw stand of inlichtingen komen vragen over jouw diensten.

 

4.    De opportuniteit
Deze categorie is (op de daadwerkelijke klant na) de meest waardevolle categorie binnen de sales funnel. Deze persoon heeft een opdracht en is helemaal koopklaar. De opportuniteit wordt ook wel eens de “qualified lead – gekwalificeerde lead” genoemd. Deze categorie doet de finale aankoopbelofte en wordt derhalve omgezet in een klant.
Bijvoorbeeld: de personen die daadwerkelijk om een offerte vragen.
à De personen die we met TEKKY aanbieden.

 

5.    De klant
Als je de opportuniteit finaal hebt overgezet naar een klant, kan je deze klant nog een stapje verder laten gaan. Je kan die namelijk “ambassadeur” maken van jouw producten of diensten. Zorg ervoor dat je de klant zo goed mogelijk behandelt, want hij gaat jou in de toekomst nog verder kunnen aanbevelen. Een goede klant heb je niet voor even, een goede klant heb je voor het leven.

 

Volg de stappen van de sales funnel goed op en je geraakt gegarandeerd aan meer en betere klanten.

 

Wij helpen je graag verder aan opportuniteiten. Download onze app in de App Store of Google Play Store en geraak meteen aan interessante opportuniteiten.

 

Veel succes!

Translate »