Tekky

5 tips voor meer klanten

TEKKY is een business development tool. Wij helpen aannemers aan klanten en klanten aan aannemers. Dat doen we met onze handige app. We willen de aannemer ook wat meer bieden dan enkel een tool, daarom publiceren we regelmatig relevante artikels waarmee we de aannemer willen inspireren. Vandaag brengen we 5 tips waarmee de aannemer zijn klantenbestand kan uitbreiden. 

1. Bezoek potentiële klanten

Het klinkt als een open deur intrappen, maar het bezoeken van potentiële klanten gaat je nog steeds het meeste opleveren. Als je gedurende enkele weken bij wat mogelijke klanten langs gaat, dan pluk je daar op korte termijn de vruchten van, want je bent opeens top-of-mind. Als het puntje bij paaltje komt, is het niet wat je kent, maar wie je kent. Probeer dan ook goede relaties met je klanten te verkrijgen en je gaat merken dat die paar weken verkoop een leven lang projecten kan opleveren. 

2. Marketing

Jezelf vermarkten is niet altijd de goedkoopste methode en ook niet de gemakkelijkste. Je moet ervoor zorgen dat je uit de massa heen kan komen. Klanten krijgen namelijk veel impulsen vanuit verschillende hoeken. Het is de kunst om er bovenuit te steken. Daar hebben dure marketingbureau’s allerhande methodes voor. Als je als (kleine) aannemer een impact wilt maken op het vlak van marketing, probeer je dan vooral lokaal te vermarkten. Zet wat social media-advertenties op, plaats een banner op de lokale voetbalclub, etc. Hoe meer je je lokaal vermarkt, hoe groter je impact zal zijn. 

3. Pak uit met je expertise

Sommige aannemers kunnen alles. Dat is mooi, maar dat is niet altijd waar de klant voor kiest. Wanneer de klant een specifiek probleem heeft, gaat die op zoek naar een specifieke vakman. Is zijn toilet stuk? Dan belt die de loodgieter. Heeft hij een stroompanne? De elektricien. Etc. Het gebeurt minder snel dat de klant dan een algemene aannemer zal bellen. Pak dus uit met je expertise en de klant zal sneller voor jou kiezen. 

4. De overheid als klant

Ben je klaar om uitgebreide dossiers in te dienen voor een nieuwe werf? Probeer dan eens bij de overheid. Via de website https://www.publicprocurement.be/kom je aan allerhande opdrachten. Het voordeel is dat je op voorhand weet wat er gaat binnenkomen en dat de centjes netjes betaald zullen worden. Het nadeel is dat je moet voldoen aan strikte regels en vaak een langdradig dossier moet invullen alvorens je geselecteerd kan worden. Is het sop de kolen waard? Aan jou de eer om het te onderzoeken. 

5. Vraag om aanbevelingen

Alvorens mensen met jou in zee gaan, horen ze graag eens van een ander wat hun ervaringen met je zijn. Probeer eens na iedere werf een tevredenheidsenquête te laten invullen. Of vraag aan je opdrachtgever om een goede review te plaatsen online. Of nog beter, vraag dat ze een review geven in een videoboodschap. Dat komt authentiek over en het gaat jouw leads vast over de schreef trekken. 

Zie je nog steeds door het bos de bomen niet? Probeer dan zeker onze app. We helpen je meteen aan opportuniteiten bij mogelijke klanten die koopklaar zijn. 

Je kan TEKKY downloaden in de App Store en Google Play Store

Veel succes!

Translate »